ToekomstGroep bouwt aan eigen toekomst op PolanenPark

Wednesday 22 December 2021

Op 21 december is op bedrijvenpark PolanenPark in Halfweg de eerste paal geslagen van de nieuwe vestiging van ToekomstGroep. Dick Zwarthoed, directeur ToekomstGroep: “We kunnen niet wachten tot we in deze nieuwe vestiging van start kunnen. Als alles goed gaat, draaien we in oktober 2022 de sleutel om en brengen we alle divisies van onze onderneming samen in Halfweg. In een state-of-the-art pand op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.”

ToekomstGroep, met klanten als woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars, heeft expertises in de nieuw- en verbouw en renovatie, is specialist in glas en heeft een schilderstak en techniekafdeling voor het aanbrengen, onderhouden en vervangen van klimaatinstallaties. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Andijk, en een vestiging in Alkmaar. De nieuwe vestiging is een aanvulling voor ‘onder het kanaal’ voor de klanten in Amsterdam, Haarlem en omgeving. Het huidige pand in Amsterdam is uit zijn jasje gegroeid en zal verhuizen naar PolanenPark, een ontwikkeling van  Schiphol Area Development Company (SADC). Toekomstgroep heeft 300 medewerkers.

Duurzaamheid, circulariteit en welzijn
ToekomstGroep heeft samen met Me-2 Architecten het pand ontworpen met veel aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en het welzijn van de medewerkers. Zo wordt een groot deel van de energie door zonnepanelen opgewekt, zijn er 25 oplaadplekken voor elektrische voertuigen, is het pand gasloos, zeer goed geïsoleerd en wordt er gebruik gemaakt van ledverlichting, zo veel als mogelijk circulair en demontabel. Tevens wordt er gebruikt gemaakt van slimme installaties voor optimaal koelte en warmtelast.

Decor voor Fort aan de Liede
Er is veel oog voor biodiversiteit rondom het gebouw en het water dat op het dak valt, wordt gebruikt om de begroeiing te irrigeren. De daktuin voor de medewerkers, met uitzicht over de polder, heeft overhangende beplanting waardoor een 'groene' uitstraling ontstaat en de duurzaamheidsambitie van het gebied wordt versterkt. Groene erfafscheiding aan de parkzijde ter plaatse van de achtergevel geeft het gewenste decor voor het verderop en lager gelegen monumentale Fort aan de Liede, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Mens en natuur
Het welzijn van de medewerkers, en de biodiversiteit van de natuur (dieren en insecten), wordt ondersteund door de natuurlijke uitstraling en groene kleuren in en om het gebouw. De gevel van de uitbouw van het hoofdgebouw, alsmede het hekwerk om het terrein, zijn voorzien van natuurlijke materialen, en daar waar mogelijk begroeid. Hiervoor is een beplantingsplan gemaakt, waarbij het stimuleren van biodiversiteit om het gebouw voorop stond. Om die reden worden ook verschillende nestkasten en insectenhotels geplaatst. Het groen draagt zo bij aan een prettige werkomgeving en het versterken van de biodiversiteit rondom het gebouw.

Dick Zwarthoed: “Alle ontwerpkeuzes die gemaakt zijn om van het gebouw een prettige en duurzame werkplek te maken, voor zowel onze medewerkers als voor de omgeving, dieren en insecten. Een kwalitatief hoogwaardig gebouw te realiseren, waar we allemaal met veel plezier willen blijven werken, vertoeven en ontspannen.” 

Reinier Folkerts, projectmanager SADC: “ToekomstGroep is een bedrijf dat goed past op PolanenPark. Een regionaal bedrijf met duurzame ambities. De samenwerking is inspirerend, beide partijen hebben in dit proces iets van elkaar kunnen leren in duurzaam en maatschappelijk betrokken ondernemen. We zijn bijzonder blij met dit groene ontwerp van de ToekomstGroep op PolanenPark en zien hun komst echt als een meerwaarde van ons bedrijvenpark.”

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over PolanenPark

PolanenPark is een representatief bedrijvenpark gelegen in de gemeente Haarlemmermeer. In 2010 is de Vereniging PolanenPark opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

PolanenPark

Een stijlvol bedrijvenpark