ToekomstGroep opent vestiging op PolanenPark

Wednesday 03 April 2024

31 maart heeft ToekomstGroep officieel haar nieuwe vestiging op PolanenPark in Halfweg in gebruik genomen. Het in het oog springend pand vol duurzame noviteiten is geopend door Jan Piet Konijn (directeur ToekomstGroep), Marja Ruigrok (wethouder Haarlemmermeer) en Eva Klein Schiphorst (directeur gebiedsontwikkelaar SADC).

Jan Piet Konijn: “ToekomstGroep was al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie in Amsterdam of nabije omgeving. Met de realisatie van dit nieuwe pand in Halfweg zijn wij daar uitstekend in geslaagd. Een centrale plek waar vanuit ToekomstGroep haar klanten in de regio goed kan bedienen. Zo bouwen wij aan het fundament voor morgen.”

‍Goed voor het klimaat

ToekomstGroep, met klanten als woningbouwcorporaties, vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De eisen voor het eigen nieuwe pand lagen daarom ook hoog. Het eindresultaat is een duurzaam pand van 3.300 m2 verdeeld over twee lagen met een energielabel A+++ . Dit houdt onder andere in dat het pand gasloos en extreem geïsoleerd is, en voorzien is van triple glas en ledverlichting en slimme installaties voor optimaal koelte en warmtelast. Een groot deel van de energie wordt door zonnepanelen opgewekt, en er zijn 25 oplaadplekken voor elektrische voertuigen. Daarnaast is het nieuwe onderkomen zo veel als mogelijk circulair en demontabel.

Goed voor mens, natuur en omgeving

Het gehele terrein is met groenvoorziening afgewerkt. Zo heeft de uitbouw van 300 m2 op de begane grond een houten gevelbekleding, waar overheen een groene natuurlijke begroeiing komt. Hierdoor krijgt het gehele pand een unieke en letterlijke groene uitstraling, dat opgaat in de omgeving. Een ander voordeel van deze uitbouw is het dakterras voor medewerkers. ToekomstGroep vindt het welzijn van de medewerkers belangrijk. Overal is aan gedacht; van ruime kantoortuinen met flexplekken en sta en- zitbureaus, stilteplekken en aparte vergaderruimtes, tot aan een ruime kantine, douchegelegenheden én sportfaciliteiten. Tevens vind je er wandelroutes, zodat men een wandeling kan maken om mensen in beweging te krijgen en houden.

Het beplantingsplan is gericht op versterking van de biodiversiteit van de omgeving (dieren en insecten), wat terug te zien is in de keuze van beplanting, opbouw van terrassen en de aanwezigheid van verschillende nestkasten en insectenhotels. Het water dat op het dak valt, wordt gebruikt om de begroeiing te irrigeren. De daktuin voor de medewerkers, met uitzicht over de polder, heeft overhangende beplanting waardoor een ‘groene’ uitstraling ontstaat en de duurzaamheidsambitie van het gebied wordt versterkt. Groene erfafscheiding aan de parkzijde ter plaatse van de achtergevel geeft het gewenste decor voor het verderop en lager gelegen monumentale Fort aan de Liede, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

>> Lees meer

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over PolanenPark

PolanenPark is een representatief bedrijvenpark gelegen in de gemeente Haarlemmermeer. In 2010 is de Vereniging PolanenPark opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

PolanenPark

Een stijlvol bedrijvenpark