Werknemers bedrijvenpark PolanenPark op de fiets!

dinsdag 27 maart 2018

Bedrijvenpark PolanenPark in Halfweg heeft 26 maart het startsein gegeven voor het zogenaamde deelfietsenproject. Voor alle werknemers van de gevestigde bedrijven op PolanenPark staan acht gratis deelfietsen ter beschikking om van het NS-station Haarlem Spaarnwoude naar hun werk te fietsen. PolanenPark wil hiermee de bereikbaarheid voor werknemers verbeteren en het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren.

Werknemers reserveren vooraf een fiets welke dan voor hen klaar staat bij het NS-station en waarmee ze de ‘last mile’ tussen het station en hun werk afleggen. De fietsen, geleverd door Skopei 360, zijn voorzien van een slot dat met een speciale reserveringscode te openen is. Het betreft gereviseerde fietsen van uitstekende kwaliteit en passen daarmee in de circulaire ambitie van PolanenPark.

Reinoud Fleurke, Manager Gebiedsontwikkeling SADC: “SADC ontwikkelt werklocaties waar je prettig kunt werken en daar hoort ook bij dat je er makkelijk kunt komen. We werken op meerdere fronten aan de bereikbaarheid van onze werklocaties. Een betere bereikbaarheid per ov – door het beschikbaar stellen van deelfietsen – is daarin van groot belang. Daarmee kunnen we bijdragen aan de leefkwaliteit van de regio.”

Coen Vermeer, voorzitter parkmanagementvereniging: “Het bestuur van Vereniging PolanenPark (vereniging van eigenaren en gebruikers van het bedrijventerrein) is enthousiast dat deze proef met deelfietsen wordt gedaan. Het is echt een meerwaarde voor het bedrijventerrein en daarmee voor de medewerkers van onze leden.”

Het deelfietsen project betreft een proef van zes maanden. Indien het project blijkt te zijn, dan zal in overleg met de bedrijven op PolanenPark worden gekeken in welke vorm het deelfietsensysteem kan worden voorgezet. Hierbij wordt mogelijk ook aansluiting gezocht bij het deelfietsensysteem van het bedrijventerrein Waarderpolder. Dit gaat in afstemming met de gemeente Haarlem en het programma BeterBenutten van het ministerie I&M.

Bedrijventerrein voor industriële bedrijvigheid
PolanenPark is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Provincie Noord-Holland en RON. PolanenPark is de zichtlocatie bij het knooppunt Rottepolderplein (A9/A200) en biedt dankzij de ligging aan de A9 bij Schiphol en de A5 bij Amsterdam een prima aansluiting op het landelijke snelwegennet. Daarnaast grenst PolanenPark direct aan de Ringvaart Haarlemmermeer, waar een eigen laad- en losruimte is. PolanenPark is een bijzondere locatie omdat het met een hoogwaardige uitstraling ook ruimte biedt aan bedrijven uit de hogere milieucategorieën, in het hart van de Metropoolregio. Gevestigd zijn PostNL, Air Products, itsme ESElektro, itsme HooglandMennens en Molenaar Haarlem. 

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over PolanenPark

PolanenPark is een representatief bedrijvenpark gelegen in de gemeente Haarlemmermeer. In 2010 is de Vereniging PolanenPark opgericht met een vertegenwoordiging vanuit de gevestigde bedrijven.

PolanenPark

Een stijlvol bedrijvenpark